Лъчезар Вълчев прелетя точно 16 м – най-добро постижение в света на троен скок в зала за юноши

Спортистът на Разград за 2022 г.,  лекоатлетът Лъчезар Вълчев, още на първото за тази година състезание доказа, че е във върхова спортна форма.

На националния шампионат за юноши и девойки под 20 години в София талантът прелетя точно 16.00 м. и с най-добро постижение в света на троен скок в зала за юноши стана републикански шампион.

Състезанието бе изключително напрегнато. В дисциплината участваха четирима медалисти от европейски и световни шампионати от 2021-2022-ра: за едно с Лъчо бяха Васил Русенов , Саръбоюков и Димитър Ташев, който участваше извън класирането, но европейският шампион за юноши в тази дисциплина Лъчезар Вълчев бе безапелационен.

17-годишният гимназист от „Механото“ започна с успешен втори опит и личен рекорд – 15.54 и подобри постижението си в четвъртия си скок с 15.75, а в пети опит се приземи на 15.50 – предишния си личен резултат. Кулминацията дойде в шестия опит: точно 16.00 м – резултат, с който състезателят на “Лудогорец” – Разград застана на начело на световната ранглиста. Постижението му е още по-впечатляващо, защото той още няма 18 години, а се състезава в по-горната възрастова категория – до 20 години.

Разградските атлети постигнаха и още добри резултати на шампионата, каза треньорът Красен Цонев. Михаела Маринова стана шеста на в многобоя, а щафетата 4х400 м в състав: Михаела Маринова, Йоана Вълова, Изабел Лазарова и Каролина Иванчовска финишира пета сред 20 щафети. С резултат 14.40 м. в тройни скок Николай Тодоров стигна до четвъртото място.

Следващото състезание на разградските атлети е в края на тази седмица – републиканско първенство за мъже и жени.

Състезателите на СКЛА „Лудогорец“ и треньорът Красен Цонев  благодарят на “Лудогорско пиле” и Любо Лозанов за финансовата и морална подкрепа в подготовката и участието в състезанията – у нас и по света.

/e-Razgrad/

Hits: 17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.