Лъвът Любо куцал, защото счупил нокът до корен, старата рана няма нищо общо със състоянието му

Лъвът Любо в разградския зоопарк куца, защото е счупил дълбоко, чак до живеца нокътя на четвъртия пръст на лапата си, показа извършеният днес от екип ветеринарни лекари преглед на страдащото животно.

Преди това Царят на животните бе упоен от доктори от клиниките „Вива вет“ и „Фарма тийм“. По всяка вероятност травмата е станала след прискрипване на пръста между камъни в клетката.

„Старата рана на животното, която се вижда в разпространеното в интернет видео, която е лекувана преди почти два месеца, е зараснала перфектно и няма нищо общо със състоянието на лъва“, каза за e-Razgrad.bg областният председател на организацията на частно практикуващите лекари д-р Стойчо Колев.

„Мястото изглежда като разранено, защото животното непрекъснато го облизва, защото го сърби“, обясни още д-р Колев.

Днес ветеринарният екип е взел кръв за пълни изследвания на лъва, назначено му е и антибиотично лечение. Очакванията са до десетина дни животното да е напълно възстановено. Докторите са категорични, че няма нужда то бъде местено където и да е за лечение и грижи. Едно от предписанията им обаче е подът на клетката да бъде покрит с пясъчна възглавница, за да се предпази животното от бъдещи наранявания. И още: на предната страна на клетката да бъде поставена ситна мрежа, която да го предпазва от хулигани или пияни. След есенния панаир стъклата от чупени бутилки вътре нямали чет…

В медицинския консулт днес е участвал и новоназначеният на работа в Общината д-р Черников. Той ще има грижата за здравето на животните в зоокъта, както и за кучетата в приюта. Ще му помагат ветеринарни лекари от клиниките „Вива вет“ и „Фарма тийм“, с които днес местната администрация подписа нов договор.

Припомняме, че сега, едва след като се заговори за страдащия лъв, стана ясно, че предишният договор с ветеринарите е изтекъл преди два месеца и не е бил подновен.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.