„Лудогорче” и приятели празнуваха заедно Първи юни

Игралците от Детския танцов ансамбъл „Лудогорче” към Капанския ансамбъл поздравиха заедно с приятели от други формации в Разград близки и роднини с концерт за Първи юни – Деня на детето.

Едни след други талант и самочувствие на сцената показаха момичета и момчета от „Лудогорче“; от Детска градина „Приказка”; Детска танцова школа „Сладури” – ОУ ”Васил Левски” с ръководител Катя Портянова; Гайдарски оркестър и солисти – читалище ”Напредък“ с ръководител Пламен Панев и Жанет Мари Кръстева от класа по поп пеене към Център за работа с деца с ръководител Свилена Дечева.

Своята премиера пред препълненената зала на Общинския културен център имаха и децата от Танцов състав „Гецовлийчета” – читалище ”Просвета” с ръководител Лидия Станчева.

Концертът отбеляза и 48-годишнината от създаването на ансамбъл „Лудогорче“. Различните поколения танцьори в него са гастролирали в 16 държави, изнесли са над 2500 концерта и са участвали  в 50 международни фестивали и конкурси. Сега под ръководството на Иван Иванов, Десислава Иванова и корепетитора Ненчо Ненов магията на българския народен танц изучават над 100 деца от 2 до 7 клас.

В своето приветствие зам.-кметът на Разград Добрин Добрев заяви“ че: „След видяното можем не само да сме радостни и щастливи, но и много горди от талантливите деца на Разград”. Той поздрави директора на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев и ръководителите на „Лудогорче“ за усиления труд, който полагат в изпълнение на мисията да разгорят тази вече запалена искрица в очите на малчуганите, свързана с любовта им към фолклора. А на децата пожела да продължат с упорство да репетират и да изнасят още много прекрасни спектакли, да прославят Разград по сцените на България.

Цветя за талантите на Разград след спектакъла имаше от: кмета на Разград Денчо Бояджиев и председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев, от областния управител Деян Димитров, от Капанския ансамбъл, от ДГ „Приказка“, от ОУ „В. Левски“ и от хореографа Стефан Иванов – основател на ДТА „Лудогорче“ през далечната 1974 г.

/e-Razgrad/

Hits: 33

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.