“Лудогорец” среща “Малмьо” в последната стъпка преди Шампионската лига

С гостуване на “Малмьо” в Швеция “Лудогорец” се изправя пред последното изпитание преди групите в Шампионската лига. Българският тим и шведският първенец се срещат в плейофите на надпреварата днес от 22 часа на стадион “Еледа”.

Двубоят ще бъде предаван пряко по bTV Action.

“Лудогорец” стигна до тази фаза на турнира, като отстрани “Шахтьор” (Солигорск), “Мура” и “Олимпиакос”. По пътя си към плейофите българският тим не загуби нито един мач. “Малмьо” се справи с “Рига”, ХИК (Хелзинки) и “Рейнджъс”, като постигна две победи над шотландците.

Според наставника на “Лудогорец” Валдас Дамбраускас тимът му играе силен европейски футбол и не се представя като български отбор. “Очакваме тактическа битка. Отборите стават все по-умни, така че на това ниво тактиката е толкова важна, че може да е решаваща. Аз познавам отбора и треньора и очаквам много добра тактика, така че ще бъде интересно за съревнование.”

“Лудогорец” ще бъде единствено без Кирил Десподов, който е наказан.

Искаме да напишем собствената си история. Не виждам смисъл да се вглеждаме в миналото. Имам 6-7 много добри атакуващи играчи. За мен е предизвикателство да подредя отбора така, че да ги използвам по най-добрия начин. Мисля, че съм привилегирован да имам подобна дълбочина на състава”, добави Дамбраускас.

Колегата му Йон Дал Томасон, който води “Малмьо”, обяви, че очаква тежки мачове и “Лудогорец” не може да бъде подценяван.

“Лудогорец” е добър отбор. Да, изиграхме много силен двубой срещу “Рейнджърс”, трябва и утре да повторим представянето си. “Лудогорец” отстраниха един голям отбор като “Олимпиакос”, който миналата година игра в Шампионската лига. Българите показват постоянство през последните години както в местното първенство, така и в Европа.”

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.