“Лудогорец” се насочва към първото си изпитание в Шампионската лига

С гостуване на “Ференцварош” започва пътят на “Лудогорец” към Шампионската лига през тази година. Българският шампион гостува в Будапеща в първата среща от първия квалификационен кръг и ще се надява на добър резултат, който да му даде подходящи изходни позиции преди реванша.

Преди двубоя треньорът Стойчо Стоев изрази увереност, че тимът му е напълно готов.

“Бих казал, че отборът е готов, основният фокус през подготовката ни беше мачът с “Ференцварош”. Наясно съм със състава още отпреди два дни. Използвах тези два дни, за да можем да работим от тактическа гледна точка, да тренираме някои неща и в двете фази на играта”, каза Стоев.

Той може да разчита на всички нови попълнения, които бяха привлечени през лятото.

“Лудогорец” има само една победа в последните си осем гостувания в европейските турнири. Стоев обаче не се притеснява от това и от загубата, която тимът претърпя при последната си среща с унгарски отбор – “Видеотон”, през миналия сезон.

Съперникът “Ференцварош” записа осем победи в девет контроли през лятото, като вкара 26 гола и допусна само два. Според треньора на унгарците Серхий Ребров обаче това носи очаквания.

“Това може да ни направи несигурни в първия мач с българите. Всички очакват много от нас, но трябва да останем фокусирани. За мен най-опасният играч на съперника е Марселиньо, но не бива да се фокусираме само над него”, каза Ребров.

Мачът между “Ференцварош” и “Лудогорец” е днес от 21 часа и ще бъде предаван пряко по “Диема Спорт”.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.