„Лудогорец“ разби „Арда“ в Разград

Шампионът „Лудогорец“ победи с 4:1 „Арда“ в мач от 17-я кръг на efbet Лига.

Орлите не оставиха особени съмнения, че са по-класният тим на терена и стигна до заслужена изразителна победа. При по-голяма концентрация в определени ситуации разликата можеше да бъде и по-голяма. Пиерос Сотириу реализира на два пъти, а по един гол добавиха Жордан Икоко и Кирил Десподов. За гостите от Кърджали се разписа Спас Делев.

В седмата минута домакините поведоха. Жордан Икоко получи топката отдясно в наказателното поле и изненада Иван Караджов, като вместо да подава стреля от малък ъгъл и успя да открие.

В 29-та минута „Лудогорец“ удвои преднината си. Жордан Икоко получи пас по десния фланг и качи топката на главата на нахлуващия Пиерос Сотириу, който я засече във вратата. Първоначално голът бе отменен заради засада, но след проверка от страна на ВАР попадението бе признато – 2:0.

В 35-та „Арда“ намали. Делев получи топката на границата на наказателното поле и след като се завъртя с прати топката красиво във вратата с шут с левия крак.

В 41-та обаче Лудогорец върна преднината си от два гола. Десподов бе изведен на скорост в половината на „Арда“ и последва пас към Сотириу сам срещу Караджов, което бе достатъчно за кипъреца да реализира.

В 60-та минута дойде четвъртият гол за „Лудогорец“. Десподов бе спънат в близост до аутлинията малко преди наказателното поле и след това изненада Караджов с директен удар въпреки малкия ъгъл.

Така „Лудогорец“ събра 39 точки в актива си и към момента тимът има преднина от десет точки на върха. „Черно море“, ЦСКА – София и „Ботев“ (Пловдив) са с по 29, но “моряците” и “канарчетата” са с два мача повече, а “червените” с два по-малко. „Арда“ от своя страна е девети с 18 и първата шестица започва да се отдалечава.

Sportal.bg

Снимка: ludogorets.com

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.