„Лудогорец“ привлече хърватски национал от Англия

МЕЖДУВРЕМЕННО, КЛУБЪТ СЕ РАЗДЕЛИ С ЕЛВИС МАНУ

„Лудогорец“ привлече един от тримата национални вратари на Хърватия – Симон Слуга. В понеделник ръководството на десеткратния шампион и тима от английската Чемпиъншип „Лутън Таун“ финализираха трансфера, съобщиха от клуба. Слуга премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете в Белек, където Орлите са на лагер, след което подписа своя договор. Хърватският национал ще бъде представен пред медиите в България в началото на следващата седмица.

“Щастлив съм, че ще продължа кариерата си в „Лудогорец“, който е клуб с големи амбиции и отлично име в Европа”, заяви Слуга.

Симон Слуга е юноша на „Жардан“ – Пореч, като е бил още в школите на „Ювентус“,“ Верона“ и“ Риека“. През 2013 г. подписва с „Риека“, където играе шест години. Става шампион на Хърватия през 2017 г. и два пъти печели купата на страната. Бил е футболист още на „Поморац“, „Локомотив“ (Загреб) и „Специя“. За английския „Лутън“, в който преминава през 2019 г. има 81 мача. Слуга има двубои за националния отбор на Хърватия, от който е част и в момента.

Роден ена 17 март 1993 г. в Пореч, Хърватия. Висок 189 см, тежи  86 кг.

Междувременно, “Лудогорец” се раздели с Елвис Ману. Нидерландският халф вече не е играч на десеткратния шампион и е свободен да си търси нов клуб. След специална договорка между двете страни, “Лудогорец” ще получи конкретна сума от Ману при подписване на футболиста с друг отбор.

Елвис Ману бе привлечен в “Лудогорец” през август 2020 г. С екипа на шампионите той изигра 57 мача във всички турнири, като отбеляза 16 гола.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.