„Лудогорец“ победи 3:0 „Септември“

„Лудогорец“ започна по шампионски новия сезон в Първа лига – лесно 3:0 над „Септември“ – София на „Васил Левски“.

Попаденията бяха дело на бразилците Алекс Сантана и Каули, а едно попадение добави и Пиерос Сотириу. Домакините играха с човек по-малко около 70 минути заради червен картон на Пешов още в 22-а минута.

Иначе срещата започна с фалстарт. Двубоят се забави с 2 минути, тъй като мрежата на дясната врата, в случая на „Септември“, бе скъсана и се наложи човек от щаба на домакините да се намесва и да я връзва.

Разградчани поведоха още в 11-а минута. Тогава те направиха бърза атака, а Матиас Тисера изведе отлично Алекс Сантана, който елегантно прехвърли Димитър Шейтанов. Ситуацията бе разгледана с ВАР,  но голът бе потвърден. В 22-а минута домакините останаха с човек по-малко, след като Кристиян Пешов събори откъсващия се сам срещу Шейтанов Рик Джонатан и получи директен червен картон. След това ударите пред вратата на „Септември“ се заредиха. В 26-а минута напречната греда спаси „Септември“ след копване на Тисера. В края на първата част и Недялков пробва своя късмет с далечен удар, но топката не намери целта, а същото секунди по-късно стори и Каули.

Втората част започна с два изстрела на Рик, н о и двата неточни. В 55-а минута интригата в срещата приключи. Алекс Сантана влезе в ролята на асистент и изведе добре Каули, който финтира и с десния крак не остави шансове на Шейтанов, правейки 2:0. Класическият резултат бе оформен от Пиерос Сотириу. Голмайсторът на Първа лига се появи от пейката, но това не му попречи да отбележи в 79-а минута. Той го стори с левия крак, като преди това финтира Иван Арсов.

В самия край „Лудогорец“ получи и дузпа, която обаче бе отменена след намеса на ВАР.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 89

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.