„Лудогорец“ падна яко насред Разград

„Лудогорец“ загуби от „Пирин“ –  Благоевград победа с 3:5 в Разград! Това бе първо домакинско поражение на Орлите в елита този сезон и идва във възможно най-неподходящия момент – седмица преди гостуването на „Българска армия“.

Треньорът Станислав Генчев бе заложил на състав, в който имаше и титуляри, и резерви. На вратата се завърна Кристиян Кахлина, а Серджо Пад бе оставен на пейката. Атаката поведе Ихинио Марин, а титулярно място получи Дорин Ротариу. От първата минута започна и Кирил Десподов, който отново бе с капитанската лента. Голямата новина от състава на гостите бе свързана с присъствието на Светослав Дяков в него. Легендарният капитан на „Лудогорец“, спечелил 10 титли с разградчани, за пръв път излезе като съперник на стадиона в Разград и изнесе великолепен мач.

Гостите поведоха в 15-та минута. След ъглов Христофор Хубчев се извиси и с глава откри резултата. Пирин поведе с 0:2 в 39-та минута. Тогава Краси Станоев подаде отдясно за Мохамед Брахими, който се бе озовал на върха на атаката. Алжирецът не успя да нанесе удар, но Оливие Вердон съвсем нелогично игра с топката, пращайки я в собствената си врата.

При контраатака в началото на второто полувреме Карачанаков овладя топката и направи чудесен пас за Мохамед Брахими, а той направи 3:0 за „Пирин“. Ужасът за „Лудогорец“ бе пълен, когато „Пирин“ стигна до четвърто поражение. То отново бе дело на Мохамед Брахими. Домакините все пак върнаха едно попадение чрез Оливие Вердон. Ротариу върна към бенинеца и той с хубав удар прати топката в мрежата на Хенгелман, който не се намеси по най-добрия начин.

„Лудогорец“ стигна и до дузпа в 88-та минута. Тя бе отсъдена за нарушение на Светослав Дяков срещу резервата Мавис Чибота. Зад топката застана Кирил Десподов, който вкара още един гол, правейки 2:4. Секунди по-късно Каули направи 3:4. И тъкмо когато Орлите смятаха, че могат да стигнат до шокиращо изравняване, Венци Бенгюзов сложи точка на спора. Антон Карачанаков и Мохамед Брахими комбинираха помежду си. Алжирецът пробва пас, Кахлина се намеси, но прати топката право на крака на Венци Бенгюзов – 3:5.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.