„Лудогорец“ падна и от „Лехия“

„Лудогорец“ допусна трета загуба по време на лагера в Турция. “Орлите“ паднаха с 0:1 от лидера в полското първенство „Лехия“ – Гданск.

Антони Здравков пусна в атака Жоао Пауло. Иначе още в 1-та минута Натанаел притесни вратаря на поляците. Левият бек на разградчани проби към наказателното поле и нанесе шут към близкия ъгъл, който неочаквано доведе до леко колеблива намеса на Куциак. Все пак словашкият страж спаси. В 15-та минута разградчани сътвориха отлична атака. Те разиграха с къси пасове отдясно, което позволи на Марселиньо да получи на 15 метра по диагонал спрямо вратата. Капитанът на разградчани шутира, а Куциак плонжира и с една ръка изби далеч от вратата си. Пет минути след това се откри чист шанс и пред „Лехия“. Левият бек на поляците Филип Младенович се включи в предни позиции и центрира към далечната греда, където капитанът Флавио Пайшао нямаше никакви проблеми да пребори Натанел за високата топка. Той стреля с глава от 6-7 метра, но над вратата. В 30ата минута Димо Бакалов отне топката пред наказателното поле и би мощно, но Куциак пак спаси, а при добавката Жоао Пауло стреля точно в стража. В края на първата част поляците бяха много близо до гол, но от непосредствена близост Собиех не уцели вратата с глава след отлично подаване на Михал Мак.

В 53-та минута Собиех създаде нови главоболия за Пламен Илиев. Полякът нанесе параболичен изстрел с глава към далечния ъгъл, а вратарят на „Лудогорец“ спаси с върха на пръстите. Това позволи на Флавио Пайшао да опита добавка, но Натанаел сложи тялото си между португалеца и кълбото, което спаси шампионите. След 60-та минута разградчани натиснаха. Две остри центрирания по земя – на Жоао Пауло и Адриан Попа обаче не бяха засечени от техните съотборници.

Десет минути след това Антони Здравков смени по-голямата част от своя състав. В 73-та минута „Лудогорец“ допусна гол във вратата си. Точен бе Жуковски, който отблизо засече от въздуха центриране на Михалак. Орлите опитаха да отговорят чрез Вандерсон, но той би над вратата.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.