„Лудогорец“ отнесе ЦСКА 1948 с 4:0

„Лудогорец“ отнесе с 4:0 шестия ЦСКА 1948, като с този успех дръпнаха с 9 точки пред „Локо“ (Пд), както и с 14 пред ЦСКА.

Над всички бе Кирил Десподов, който участва при изработването и на четирите гола – два реализира, след негово центриране от корнер Са отбеляза, а след негов остър пас Ангел Лясков си вкара автогол. Като цяло шампионите играха много силно и можеха да отбележат и повече попадения.

Валдас Дамбраускас излезе с абсолютно същите 11, които победиха „Левски“ с 3:0 на „Герена“. Схемата пък пак беше 3-4-3.

„Лудогорец“ поведе в 36-та минута. Тогава след центриране от корнер на Кирил Десподов Бърнард Текпетей стреля с глава. Даниел Наумов действа блестящо и изби, но за негово нещастие – право на крака на Жосуе Са. Отблизо португалецът нямаше как да сбърка за 1:0. Пет минути след това интригата в срещата приключи. Националният вратар Даниел Наумов направи огромна грешка. Той подари топката на Вандерсон, който от своя страна веднага намери Кирил Десподов, който на празна врата отбеляза. Крилото, което е собственост на „Каляри“, посвети гола на своя брат, който имаше рожден ден.

„Лудогорец“ продължи да се забавлява и в 45-та минута вече водеше с 3:0. Това се случи след много красива и скоростна атака, подета от Каули. Той изведе по лявото крило Кирил Десподов, който с външен фалц намери Сисиньо. Бразилецът с български паспорт скочи заедно с Ангел Лясков, който прати топката в собствената си мрежа – 3:0 за разградчани.

След час игра резултатът стана 4:0. Клаудиу Кешерю изведе Кирил Десподов, който с хубав удар по земя не остави шансове на Даниел Наумов. „Лудогорец“ беше много близо до пети гол в 71-та минута. Тогава Каули подаде за Сисиньо, но неговият изстрел бе спасен от Наумов. Малко по-късно в игра за Орлите след два месеца лечение на травма се завърна капитанът Светослав Дяков. Той смени именно игралият много силно Каули.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.