“Лудогорец” обмисля раздяла с Антони Здравков

удогорец” може да се раздели с треньора си Антони Здравков, научи “Дневник”. Причина е сензационното равенство с “Верея” на старта на пролетния дял в Първа лига и представянето на тима по време на зимната подготовка.

Седемкратният шампион на България не успя да спечели срещу последния в класирането, като завърши 0:0 в петък в Стара Загора.

Независимо, че Здравков обеща “Лудогорец” да играе по-атрактивен футбол през пролетта, в първата среща представянето не беше впечатляващо. Подобни индикации се видяха още в зимната подготовка. Шампионите загубиха четири пъти в шест мача, допускайки общо 14 гола.

“Сами сме си виновни, че не вкарахме. Подценяване обаче определено нямаше, тъй като само през първото полувреме имахме четири стопроцентови положения. Всичко пробвахме, просто не успяхме да вкараме. Няма как да съм доволен, защото не победихме. Ако бяхме вкарали едно от четирите си положения преди почивката, мачът щеше да отиде в съвсем друга посока”, каза Здравков след срещата в петък.

По информация на “Дневник” вече са проведени няколко срещи между ръководството на “Лудогорец” и е обсъдено евентуално освобождаване на треньора. До този момент не са предприети ходове, тъй като съвсем скоро предстои мач. Във вторник шампионите приемат “Ботев” (Пловдив) в Разград. Само четири дни по-късно тимът от Разград гостува на “Черно море” във Варна.

Здравков започна работа в “Лудогорец” през миналото лято, като съвместяваше ролите на асистент на Пауло Аутуори и селекционер на младежкия национален отбор до 21 години. След напускането на бразилеца Здравков зае поста на старши треньор и се раздели с БФС.

Откакто пое отбора на 25 октомври, Здравков постигна осем победи и шест равенства в 14 мача. В тях шампионите записаха голова разлика 27:11. Макар да няма загуба, “Лудогорец” не впечатлява в последните няколко месеца.

Съществува вариант да бъде назначен временен наставник до края на сезона, а от лятото да се търси нов постоянен треньор. Миналата година собственикът Кирил Домусчиев обяви, че вече не вижда български треньор, който може да води тима.

ДНЕВНИК

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.