„Лудогорец“ на четвъртфинал за Купата на България

„Лудогорец“ се класира на 1/4 финал в турнира за Kупата на България. На връх 3 март Орлите биха с 2:1 „Царско село” като гости.

Разградчани бързо установиха контрол над срещата и в 13-аа минута Мавис Чибота стреля от фаул, но не затрудни Михаил Иванов, който без проблеми улови топката. Няколко минути по-късно „Лудогорец“ създаде най-чистото си положение в срещата. Чибота навлезе в наказателното поле на домакините и стреля силно, но топката прелетя над вратата. В 33-та минута „Лудогоре“ц поведе. Елвис Ману отне една топка в средата на терена и веднага подаде на Мавис Чибота. Нападателят навлезе в наказателното поле и с точен камшичен удар отбеляза за 1:0. В края на полувремето контузия в коляното получи Антон Недялков, заради кoето бе заменен принудително.

В заключителните секунди на първото полувреме шампионите стигнаха до втори гол. След изпълнение на корнер, Пиерос Сотириу игра с топката, тя стигна до резервата Козмин Моци, а в края Абел Анисе се сблъска с Луис Педро и в крайна сметка кълбото се озова в мрежата на Михаил Иванов.

„Царско село“ започна много по-добре втората част. Дилан Мертенс се оказа на добра позиция и стреля към вратата на Пламен Илиев, но топката премина над напречната греда. „Царете“ намалиха след час игра. Тогава Мертенс отне топката в средата на терена и проби през центъра, след което шутира по земя и намали. В 81-та минута. Стефан Христов бе изведен отлично от Андерсон Кордейро в наказателното поле, като веднага стреля, но стражът на шампионите демонстрира страхотен рефлекс и изби. В 86-аа минута „Царско село“ стигна до втори гол. Андерсон Кордейро опита удар към вратата на „Лудогорец“, но топката попадна на крака на Панайотис Лука, който я вкара в мрежата. Попадението обаче правилно не бе зачетено заради засада на нападателя. Малко по-късно Стефан Христов бе изведен добре срещу стража на гостите, но бе отлично блокиран от Драгош Григоре, който предотврати опасност пред вратата на Орлите. В даденото от съдията продължение резервата Панайотис Лука стреля опасно, но топката премина покрай левия стълб на Пламен Илиев и така в крайна сметка „Лудогорец“ взе своето, макар и с доста пот.

В официален мач за разградчани се завърна един от най-силните чужденци в историята на родния футбол – Вандерсон. Той стъпи на терена в края на мача, след като се възстановяваше 7 месеца и половина от тежка контузия.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.