„Лудогорец“ направи още една крачка към десетата титла

„Лудогорец“ победи с 1:0 „Монтана“ в мач от 23-я кръг на efbet Лига. Единствения гол в двубоя вкара Клаудиу Кешеру от дузпа в 73-та минута.

Срещата започна в спокойно темпо и изненадващо първият шанс бе за гостите. Стефан Цонков в 6-ата минута отклони топката с глава, но Кахлина внимаваше и изби в корнер. 10 минути по-късно стражът на Монтана Марио Кирев се отличи с невероятна намеса, избивайки удар на Каули Оливейра. Невероятен пропуск направи Клаудиу Кешеру в 21-ата минута. Румънецът се озова очи в очи с Кирев, но не успя да го преодолее.

Кирил Десподов блесна в 27-та минута със страхотен пробив по десния фланг, завършил с хубаво центриране към Кешеру. Капитанът на „Лудогорец“ шутира от движение с десния крак, но покрай вратата. В 40-та минута Десподов опита интересен удар с глава, който обаче не намери очертанията на вратата.

Второто полувреме започна с пропуск на шампионите. В 51-та минута защитникът Оливие Вердон засече с глава отклонена топка след ъглов удар, но и той не намери целта. Последваха няколко смени и в двата отбора, които привидно изравниха играта, въпреки че домакините продължиха да редят атаки към вратата на Кирев.

При една от тях в 73-та минута Раян Сехаджи влезе неразчетено в краката на Клаудиу Кешеру в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Румънецът се зае с изпълнението и не трепна, за да открие резултата – 1:0.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.