„Лудогорец“ категоричен фаворит за десета поредна шампионска титла

Точно 15 дни преди рестарта на българското футболно първенство всички отбори са в разгара на зимната подготовка.

Селекцията и контролите са почти ежедневни, като съвсем естествено някой от водещите отбори успяват да договорят и премерят сили с доста по-класни и престижни противници. „Лудогорец“ по традиция играе почти винаги срещу най-стойностните отбори. Тази зима няма да прави изключение, тъй като шампионите вече направиха равенство 2:2 срещу „Шахтьор“ – Донецк, предстои двубой с другия украински гранд „Динамо“ – Киев, а до края на подготовката срещи с „Марибор“ и БАТЕ – Борисов.

Отборът от Разград е лидер в първенството 39 точки, на шест пред преследвачите „Локомотив“ – Пловдив и ЦСКА. Амбицията в целия клуб е спечелване на безпрецедентна 10-та поредна шампионска титла. Така ще бъде подобрен рекорда на ЦСКА от края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век от 9 поредни титли на България. Ако се вземе под внимание нагласата на водещите български и чужди букмейкъри, то титлата на „Лудогорец“ е сигурна почти на 100%. Те толкова са снижили коефициентите за първото място в крайното класиране за разградчани, че шансовете на останалите отбори остават много назад. Например, за титла на „Лудогорец“ един от тях дава ставка 1.02. Това означава, че ако заложите 1 лев, печалбата ви ще бъде едва 2 стотинки, което е нищожен процент на фона на коефициентите, които например получават ЦСКА и „Локомотив“ – Пловдив за евентуална шампионска титла. Шансовете на „червените“ са оценени с 1/6.40 – тоест, тук печалбата се увеличава шест пъти.

Използвайки мобилно приложение на bwin, също може да опитате да предвидите кой ще бъде новият български шампион в края на сезона, който приключва по предварителен план на 17 април. По-ранната дата за финал на шампионата се налага заради отмененото европейско първенство от 2020 година за това лято.

Интересно е как ще се развие ситуацията около върха в класирането на родното първенство поради няколко причини. Една от тях е треньорската смяна, която настъпи в лидера „Лудогорец“ по време на паузата на шампионата. Както е известно, Станислав Генчев бе временен вариант и довърши сезона и участието в групите на Лига Европа, но бе ясно, че ще се търси постоянен треньор. За такъв бе назначен литовецът Валдас Дамбраускас, който тепърва ще се адаптира към родната действителност. Първият му официален мач ще бъде 1/8-финал за Купата на България срещу „Спортист“ – Своге на 11 февруари. Двубоят трябваше да се състои миналата есен, но тогава бе отложен. А в първия кръг на първенството „Лудогорец“ приема „Етър“ – Велико Търново, който изглежда обновен заради присъствието на треньорския пост на Александър Томаш и включването на голямата звезда в неговия екип – Димитър Бербатов, който му помага.

Съвсем логично погледите на „Лудогорец“ са насочени към преследвачите във временното класиране. Става въпрос за Локомотив Пловдив и особено ЦСКА, откъдето идват основните амбиции за първото място. До момента червените изиграха четири контроли, в които не допуснаха нито един гол при обща голова разлика 11:0. Първата проверка обаче бе срещу втория отбор на „Аланияспор“, след това 0:0 срещу „Стал Миелец“. Последваха две проверки срещу родни втородивизионни отбори – „Септември“ (Симитли) и „Струмска слава“ (Радомир). Като цяло възпитаниците на Бруно Акрапович не залагат на стойностни контроли тази зима, като в оставащите три проверки до подновяването на сезона ще срещнат „Пирин_  Благоевград, „Боте“ – Враца и „Локомотив“ – София.

Любопитното е, че в последния почти един месец и около „Лудогорец“, и около ЦСКА, почти ежедневно има трансферни слухове, но до този момент и двата клуба не са обявили нито един официален трансфер на ново попълнение. „Локомотив“ – Пловдив подписа с английския защитник Конър Руан, но и на Лаута като цяло са доста пасивни в зимната селекционна политика.

Стефан РАЛЧЕВ

Източник: bookmaker-ratings.bg

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.