„Лудогорец“ излъга „Шахтьор“ в продължението на домакинския мач

„Лудогорец“ победи „Шахтьор“ – Солигорск в първи мач от I предварителен кръг на Шампионската лига – 1:0 в Разград.

Орлите удариха две греди – чрез Десподов и Вердон, а в герой за тима се превърна Каули, вкарал победния гол в 92-та минута. Реваншът е другата седмица в Белград.

Валдас Дамбраускас заложи на двама от новите – завърналият се след престой в „Гент“ Игор Пластун, както и халфът Клод Гонсалвеш. Атаката поведе Клаудиу Кешерю.

В 5-та минута Бърнард Текпетей пробва своя мерник, който за съжаление обаче не бе точен. В 11-та минута „Лудогорец“ създаде първата си добра възможност. Текпетей нахлу в наказателното поле и пробва центриране. В крайна сметка топката стигна до Каули, който шутира, като след рикошет кълбото излезе в корнер. В 20-ата минута Каули пак стреля, но този път Хутор не бе затруднен чак толкова. След половин час игра „Лудогорец“ почти вкара. Кирил Десподов прецизно изпълни пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

Орлите бяха много близо до гол още в 47-ата минута. Тогава Антон Недялков проби отлично отляво и центрира, Кешерю се пребори с двама от защитниците на Шахтор, а топката стигна до Текпетей. От чиста позиция обаче ганаецът би право в Хутор. След това отново Недялков подаде отляво, като този път Десподов би от движение, но стражът на беларусите отново бе на мястото си.

В 57ата минута Текпетей нахлу отдясно и шутира с левия крак, но Хутор изби. Така се стигна до нова греда за „Лудогорец“. Игор Пластун свали за другия централен бранител Оливие Вердон, който с истински снаряд опита да открие, но топката срещна левия стълб на Хутор. В желанието си да промени нещата в атака, Дамбраускас пусна в игра Вандерсон и Пиерос Сотириу. 20 минути преди края литовецът направи изключително атакуваща смяна, като извади дефанзивния халф Стефан Баджи и пусна на неговото място нападателя Елвис Ману. Това позволи на разградчани да се настанят още по-дълбоко в половината на Шахтьор.

В 77-аа минута Ману изведе Вандерсон, който от малък ъгъл би, но за пореден път Хутор се намеси. 120 секунди след това друга офанзива смяна – Мавис Чибота качи топката на главата на Сотириу, който този път преодоля беларуския страж. Попадението му обаче бе отменено заради засада. Малко преди края Икоко намери Чибота с остро центриране, крилото би от въздуха, но в аут. В 87-ата минута Каули отново би от около 20 метра, но пак неточно.

В 92-та минута обаче нямаше какво да спре бразилския халф. При отлична контраатака Ману изведе Чибота, който веднага намери непокрития Каули и той нямаше как да пропусне – 1:0.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.