„Лудогорец“ в група с „Брага“, „Цървена звезда“ и „Мидтиланд“ в Лига Европа, играл е с всички

Лудогорец попадна в група “F” на Лига Европа. Българският шампион ще мери сили със „Спортинг“ – Брага /Португалия/, „Цървена звезда“ /Сърбия/ и „Мидтиланд“ /Дания/. “Лудогорец” се е срещал и с трите отбора.

“Лудогорец” вече е срещал “Цървена звезда” в европейските турнири. Това се случи през сезон 2016/2017 в квалификациите на Шампионската лига, където и двете срещи завършиха 2:2, а българският тим се класира напред след продължения.

Разградчани са играли и с  “Брага” в групите на Лига Европа през сезон 2017/2018. Тогава “Лудогорец” завърши 1:1 в Португалия и победи с 2:0 в Разград.

Срещу “Мидтиланд” “Лудогорец” има един мач – поражение с 0:2 в квалификациите на Шампионската лига през миналата година.

Основната промяна в турнира през този сезон е намаляването на отборите до 32 вместо 48, какъвто беше форматът досега. По този начин от УЕФА копират модела на Шампионската лига, а освен това наградният фонд от този сезон беше увеличен.

Турнирът започва на 16 септември, финалът е на 18 май 2022 г. на стадион “Рамон Санчес Писхуан” в Севиля. Пълната програма ще стане ясна по-късно.

/e-Razgrad/

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.