Литературен конкурс за хора с увреждания

Литературен конкурс за хора с увреждания, независимо от това дали живеят в България или нейде по света, ще се проведе под патронажа на областния управител на Разград Деян Димитров.

Конкурсът е за поезия и е под мотото „Любов и/или война“. Инициаторите за провеждането му от литературния сайт е-lit.info подчертават, че обявената тема няма нищо общо с политика и военни конфликти. От пресцентъра на областната администрация уточняват изрично, че творби в подобен дух ще бъдат дисквалифицирани.

До участие ще се допускат до три творби от автор. Желаещите да се включат могат да изпращат стихотворенията си във файлове на WORD на e-mail: dachogospodinov@gmail.com. Конкурсът не е анонимен. Необходимо е авторите да посочат трите си имена, телефон и електронен адрес, да се представят накратко и да добавят решението си от ТЕЛК, с номер и дата.

Наградите са парични. Първата е 200 лв., втората – 120 лв., а третата – 80 лв.

Творби за участие ще се приемат до 31.01.20223 г. Те ще бъдат оценени от жури, включващо разградските творци: Дачо Господинов, Мариета Илиева-Пигелер и Иван Димитров. Победителите ще бъдат обявени на 14.02.2023 г., като всеки от авторите ще бъде уведомен за резултатите.

Това е вторият поетичен конкурс за хора с увреждания, организиран от литературния сайт е-lit.info. Първият се проведе през 2020 г., като тогава най-добрите творби бяха включени в алманах, озаглавен „Силата на сърцето“. Алманах ще бъде издаден и след края на литературната надпревара „Любов и/или война“.

/e-Razgrad/

На снимката: Поетът Дачо Господинов с алманаха от първото издание на конкурса

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.