Лили Иванова дари стотици книги за библиотеката в родния Кубрат

По повод Деня на народните будители – 1 ноември, родената в град Кубрат прима на българската естрада Лили Иванова направи значително дари на градската библиотека при читалище “Св. Св. Кирил и Методий”стотици книги от личната си колекция със заръката читателите и нейните съграждани да имат възможността да се докоснат и запознаят с нови заглавия и тенденции в литературния свят. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

“Тук е мястото да благодарим на нашата скъпа Лили и да ѝ пожелаем най-вече здраве! Дарението е безценно, тъй като книгата е прозорец към науката и знанието, а хората от община Кубрат се нуждаят от такъв богат извор на културни ценности и знания”, каза кметът Алкин Неби при връчването на дарението.

Сред присъстващите на събитието бяха председателят на Общинският съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, началникът на отдел “Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване” Здравко Вутов, председателят на читалището инж. Руси Русев, секретарят Гинка Денчева, библиотекарките – Стефка Явашева и Милена Димитрова, местни общественици и други.

Тази година честването на празника от по-масов характер в Кубрат бе отложено заради ситуацията с К-19, въпреки това обаче пред читалището звучеше народна музика от читалищната музикална уредба. За жители и гости бе представена и изложба, посветена на празничния 1-ви ноември.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.