Летни бури и захлаждане през новата седмица

Седмицата започва с нестабилно време.

Над страната преминава студен атмосферен фронт. Валежите в Северна България, започнали през нощта от запад на изток, ще продължат в сутрешните часове в Североизточна България. Следобед очакваме краткотрайни превалявания, по-значителни в Южна и Югоизточна България – летни бури със силни пориви на вятъра и интензивен валеж.Температурите днес остават високи в южната половина на страната, където термометрите ще показват 35-36 градуса. В Северна България жегата ще отстъпи място на прохладата и термометрите ще показват стойности между 28 и 32 градуса. Вятърът ще е по-осезаем днес около и следобед в Дунавската равнина, където скоростта на поривите ще гони 50-60 километра в час.

Около Черноморието в понеделник също се очакват превалявания около обяд и в ранния следобед. Температурите в горещите часове на север ще са между 27 и 30 градуса, а на юг – около 32-33 градуса. Температурата на морската вода – 26-28 градуса. Вълнението – слабо, с височина на вълната до метър.

До средата на седмицата времето ще остане неустойчиво. Във вторник валежите ще са по планините и на североизток. В сряда над страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт, с който очакваме краткотрайни, но интензивни валежи с гръмотевични бури и градушки. Явленията ще са по-добре изразени в южната половина на страната. Температурите рязко ще се понижат от сряда до петък и средната за страната максимална температура ще е около 25-26 градуса.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.