Лекоатлетически крос за Деня на предизвикателството

ГОЛЯМАТА НАГРАДА Е ВЕЛОСИПЕД

С лекоатлетически крос Разград ще отбележи Деня на предизвикателството във вторник, 18 май. Събитието се организира от Община Разград със съдействието на Спортен клуб „Спорт за всички“ и Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“. Спортни дейности за Деня на предизвикателството се организират в Разград от повече от 20 години, събитията са част от спортния календар на общината, припомнят от пресцентъра на местната администрация. Проявата е и част от програмата на Международната асоциация Спорт за всички  TAFISA и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти.

Писма с предложения за участие са изпратени до всички училища в община Разград, но в събитието имат възможност да участват и хора в извънучилищна възраст. Не е необходимо предварително записване, желаещите трябва да се явят на старта  в 15,00 ч. на 18 май в Градски парк пред Ронда.

Участниците са разпределени в седем възрастови групи. Момчетата и момичетата от 1-2 и 2-3 клас ще тичат по 300 метра. Дистанцията за 506 и 7-8 клас е 500 метра, за 9-10 и 11-12 клас – 700 метра. По 700 метра ще бягат и мъжете и жените, които се включат в Деня на предизвикателството.

След всяка дистанция класираните от първо до трето място се награждават с медали и фланелки с логото на проявата, а от четвърто до шесто място – с фланелки. Всички, които финишират, получават талон за участие в томбола с над 15 атрактивни награди, а най-голямата награда е велосипед.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.