Лекар от детското отделение на разградската болница е с положителна проба за COVID-19

Лекар от детското отделение на разградската болница е с положителна проба, показал PCR тест за върлуващия в момента коронавирус. 

Набиращата скорост от сутринта новина потвърди на пресконференция в областната администрация директорът на РЗИ д-р Ася Генева.

Лекарят е изследван редом с всички в отделението, след като с положителни тестове преди това там бяха засечени четиримесечното бебе от Ясеновец и баба му, преди да бъдат преместени в инфекциозното отделение. Лекарят е стабилен, лекува се е у дома и е под 28-дневна карантина.

Всички останали проби, взети на персонала, работещ в детското отделение са отрицателни. Изследванията са извършени с PCR тест в лабораторията на болницата.

След извършената пълна дезинфекция от утре Детско отделение ще приема болни

Общо заболелите ок коронавируса с доктора вече са десет в Разградска област, каза д-р Генева. Петима са от Ясеновец и четирима – от Бърдоква.

В болницата започва планов прием на болни първо в хирургията, след това – и в останалите отделения, съобщи д-р Петър Тодоров. Но това ще става след задължителен PCR тест с отрицателен резултат. Плащането му поема болницата.

От началото на извънредното положение до 8.00 часа тази сутрин РСИ тестовете във Варна от Разград са 68, а в разградската лаборатория – 223.

Тя е лицензирана и в нея може да се изследва всеки, който пожелае.

Лабораторията вече има засечени пет положителни теста и не се налага да се изпращат проби за потвърждаване в други лаборатории, резултатите на разградската са меродавни, уточни зам.-областният управител Нурие Црънгалова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.