Легендите от АББА предават щафетата с концерт с най-съвременни аватари

Вечна младост благодарение на цифровите технологии. В петък АББА стартира в Лондон поредица от концерти с най-съвременни дигитални аватари, които ще “заместят” четиримата прехвърлили 70-те изпълнители от легендарната шведска група, предаде Франс прес.

“Вложихме сърцата и душите си в тези аватари и те ще поемат щафетата”, споделя Бьорн Улвеус.

След продължило близо четири десетилетия мълчание и фактическа раздяла, през ноември миналата година АББА издадоха нов албум, озаглавен “Voyage”.

От раздялата им в края на 1982 г. – година след излизането на последния им албум “The Visitors” (1981), Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид (акроним АББА) не бяха издавали песни и не бяха окачвали в съблекалня прословутите си кичозни костюми.

След години на спекулации вестта, че АББА се завръщат с нов албум и виртуално шоу, което ще се състои в Лондон догодина, дойде в началото на септември. Кралете и кралиците на диско-попа оповестиха изграждането на специално място в британската столица за цифровото шоу, подготвяно от години с помощта на експерти по специални ефекти.

По време на концертите почитателите на АББА ще чуват настоящите гласове на Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид. Те обаче няма да присъстват на сцената от плът и кръв, но ще бъдат представяни от четиримата си т.нар “АББАтари” с лицата им от 1979 г.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.