Кътове за отдих, детски и спортни площадки ще бъдат изградени по проекти в населени места в Лудогорпието

Кътове за отдих и детски площадки ще бъдат изградени в населени места в област Разград с подкрепата на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/, Проектите са част от националната кампания “Чиста околна среда”, съобщиха от Областния информационен център.

Средства за финансиране на почистване, облагородяване, озеленяване и изграждане на места за отдих, детски кътове и зони за спорт ще получат кметствата в селата Китанчево, Стражец, Иван Шишманово, Киченица, Ясеновец и Юпер. Места за спорт и фитнес на открито ще се обособят в селата Дряновец и Мортагоново. В Малък Поровец ще бъде финансирано създаването на екопарк със зона за отдих, кът за игра на деца и фитнескът за младежи.

Кметството в Сейдол ще възстанови парковото пространство и ще обособи място за отдих и игри. В проекта на кметството в Тертер е заложено възстановяване, зацветяване и залесяване на градинката в центъра на селото, изграждане на паметна плоча за участниците от селото във Втората световна война.

По проекти, свързани с опазването на околната среда, ще работят също учебни заведения и детски градини в общините в областта, както и Общинският детски комплекс в Лозница.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.