Кунчев: Тази година мерките в училищата ще са различни

Тази учебна година няма да се наложат толкова строги рестрикции и предварително изследване на децата със слюнчени тестове за COVID-19. Това коментира в предаването “Тази събота и неделя” по bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той каза, че в момента се подготвят инструкциите както за провеждането на спокойни избори на 2 октомври в условията на COVID-19, така и за новата учебна година.

Доц. Кунчев обясни, че когато възникне случай, реакцията ще бъде в много по-малък кръг от хора и само паралелката, в която има засегнат ученик, ще преминава към дистанционно обучение.

По думите му само при доста по-широко разпространение на заболяването може да се засегне цяло училище. Не говорим за цяла община или област, коментира Кунчев.  Това са мерките като цяло за начало на учебната година, разбира се те ще се уточняват, каза още той.

Ангел Кунчев посочи, че последните данни за заболяемостта са оптимистични. “В рамките на една седмица всички области излязоха от втория етап, появиха се и първите две области, които са в нулев етап с много ниска заболяемост”. Аз се надявам, че това са последните прояви на този вирус, каза доц. Кунчев.

Vesti.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.