Крос и Левски скок за Деня на предизвикателството

Зам.-кметът Разград Полина Иванова откри спортната проява, посветена на Световния ден на предизвикателството, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Събитието се организира повече от 25 години от Община Разград със съдействието на Спортен клуб „Спорт за всички“, Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“, спортен клуб по ориентиране „Абритус“ и Областен информационен център. Въпреки променливото време днес в състезанията се включиха над 280 човека, предимно в ученическа възраст.

В приветствието си към тях зам.-кметът Полина Иванова припомни, че Община Разград винаги е подкрепяла инициативи, насочени към заниманията са спорт в свободното време. Местната управа е ангажирана и с подобряване на спортната инфраструктура – Полина Иванова, като посочи, че и в момента се ремонтират алеите на парка, а през миналата година бяха ремонтирани велоалеята към Пчелина и спортна зала „Абритус“.

„Нека направим така, че всеки ден да намираме по 15 минути за любимия спорт, защото спортът е здраве. Нека всеки ден е ден на предизвикателството“, обърна се заместник-кметът към младите хора. Тя поздрави и основния двигател на подобни инициативи – Здравко Душков, за активността му при организиране на спортни събития, насочени предимно към младите хора.

Предизвикателствата пред участниците в Деня на предизвикателството бяха две: лекоатлетически крос по алеите на парка между 300 и 700 м. за различните възрасти и „Левски скок“ – скок на дължина от място. Награди имаше за победителите във всяка дестинация и дисциплина, а всички участваха в томбола с над 50 предметни награди.

Гост на събитието бяха: Елеонора Горбанова – представител на Министерството на  младежта и спорта за региона, Николай Миланов от Регионалното управление на образованието и Емил Чанков от Областния информационен център. Главен съдия бе треньорът от СКЛА „Лудогорец“ Красен Цонев.

Част от събитието бе музикална програма, в която участваха възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие“, на класа по поп пеене и  Танцова формация „Феникс“ към Центъра за работа с деца.

Още снимки от събитието вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 103

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.