Кралица Елизабет II е забелязана да шофира в двора на Уиндзор

Кралица Елизабет II е била забелязана зад волана на автомобил в замъка Уиндзор, съобщават британските медии, като по този начин разсейват опасенията за здравето ѝ. По съвет на лекарите, тя пропусна срещата на върха COP26, организирана от Обединеното кралство.

95-годишната кралица е била видяна сама в зеления “Ягуар”, който използва за превоз на кучетата си, съобщи таблоидът “Сън”.

Кралицата се отказа да участва в срещата на върха на ООН за климата, на която световните лидери се събраха в Глазгоу в понеделник, след рядко публично признание за здравословни проблеми.

В края на октомври Бъкингамският дворец съобщи, че тя е посетила частна лондонска болница за неизяснени “предварителни прегледи” и е останала за една нощ.

Кралицата бързо възобнови официалните си задължения и проведе няколко аудиенции чрез видеовръзка. След това обаче тя се отказа от очакваната си поява на вечерен прием за COP26 в Глазгоу в понеделник след “съвет да си почине”, съобщи Бъкингамският дворец.

По-късно от двореца заявиха, че тя ще почива “поне” още две седмици. През уикенда премиерът Борис Джонсън заяви, че тя е в “много добра форма”.

До престоя си в болница този месец тя почти ежедневно участваше в официални мероприятия. Неотдавна обаче беше видяна да ходи с бастун и според съобщенията, се е отказала да язди коне.

Най-дълго управлявалият британски монарх ще отпразнува своя платинен юбилей догодина, отбелязвайки 70 години на трона.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.