Кошлуков заменя Каменаров начело на БНТ до избора на нов директор

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров е депозирал оставката си тази сутрин пред Съвета за електронни медии и тя е била приета. Медийният регулатор е избрал програмния директор Емил Кошлуков временно да заема поста, съобщи БНР.

Оставката е приета единодушно с пет гласа “за”,

Каменаров не може да заема повече поста, след като преди дни получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол. Повече по темата четете тук.

С три гласа “за”, един “против” и един “въздържал се” съветът е избрал програмния директор на БНТ Емил Кошлуков за временно изпълняващ длъжността генерален директор. Той е бил единственият кандидат, който отговаря на законовите изисквания за заемането на поста и който се е съгласил да го заеме, уточнява държавното радио.

Самият Емил Кошлуков бе сред кандидатите да заемат поста генерален директор на БНТ. След като за него бе избран Каменаров, Кошлуков стана програмен директор на обществения канал БНТ 1. Освен това той е водещ на предаването “Още от деня”. От пресцентъра на държавната телевизия в момента не могат да кажат дали той ще продължи да е водещ, след като временно поема поста генерален директор на медията.

Преди година в едно от изданията на предаването Кошлуков показа среден пръст, което доведе до протест пред сградата на телевизията и искане на оставката му. По-късно той се извини за поведението си, а СЕМ наложи глоба от 3 хил. лв. на БНТ.

Междувременно Кошлуков се зае с “оптимизация” на предаването “Денят започна с култура”, като отстрани и продуцента на предаването. Месеци преди това бе препоръчал да се засили “лайфстайл тематиката” в него. Временно предаването бе преместено в по-късен час.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.