Косят 1300 дка зелени площи във всички квартали на Разград

В началото на месец април започна косенето на зелените площи в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

12 служители на “Паркстрой“ са ангажирани с тази дейност, която се извършва между месеците април и октомври, но при необходимост има и изключения. От ръководството на общинското предприятие съобщиха, че миналата година са косили и през декември.

Общо площите са около 1300 дка в над 6000 обособени самостоятелни обекта с различна големина. Приоритетно се косят местата, които се посещават интензивно от деца – детските площадки, както и участък от централната част на града, заключена в четириъгълника между „Априлско въстание“ и ул. „Княз Борис“, между автогарата и ул. „Странджа“. Този участък, както и Южния парк в жк „Орел“, общо около 300 дка, се косят по 6 пъти годишно.

Към момента коситбата върви и съобразно пролетната дезакаризация, по предварително изготвен график ще бъдат обезпаразити 265 000 дка площи.

В някои от участъците се коси за пръв път тази година, а в други – вече за трети, различните етапи в различните райони се застъпват в зависимост от това дали са включени в интензивната или екстензивната програма на общинското предприятие. Използва се разнообразна техника според вида на терена – моторни и роторни коси, мулчери, бобкат и кубота. Един мулчер и два високопроизводителни тримера са новите машини, купени през последната година.

От “Паркстрой“ призовават гражданите да не спират автомобилите си в зелените площи, тъй като се затруднява извършването на коситбата в тях.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 23

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.