Космическа песен, венец и цветя пред паметната плоча на първия разградски кмет за Деня на българската община

С две събития Община Разград отбеляза днес 12 октомври – Деня на българската община и местното самоуправление, съобщиха от пресслужбата на администрацията.

В началото на работния ден във фоайето на първи етаж на сградата на Община Разград приветствие към служителите отправи зам.-кметът Добрин Добрев. Той припомни, че в този ден се отбелязват 140 години от обнародването на първия в България закон за общините, 140 години в нормативната уредба на страната съществува единицата „община“. Д. Добрев заяви, че професията „общинар“ носи в себе си огромна отговорност, тъй като местните администрации в  България предоставят близо две трети от административните услуги в страната, най-близо са до гражданите, общината винаги е притегателен център и хората разчитат на нея, „разчитат в добри и в лоши за тях времена да им служи вярно и правилно“. Зам.-кметът изрази удовлетворение от това, че Община Разград е в челните места по административно обслужване и качество на административния процес, за което по думите му има принос всеки от служителите в общинската администрация. Приветствието на Добрин Добрев завърши с пожелание към всички тях да са все така отговорни и съвестни при изпълнението на задълженията си, да са здрави и да постигат професионални и лични успехи.

Музикален поздрав за професионалния празник на общинските служители с „Излел е Дельо хайдутин“ – българската песен в Космоса, отправи солистката на Капанския ансамбъл Ралица Райчева.

По обяд общинските служители и граждани се събраха пред паметната плоча на първия кмет на Разград Георги Попов на стената на Етнографския комплекс – къщата, в която е живял първият разградски градоначалник. Венец пред паметната плоча поднесоха зам.-кметът Добрин Добрев и председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, а цветя – зам.-кметовете Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим и секретарят на Община Разград Нели Добрева.

Посветен на Деня на българската община и местното самоуправление е и Денят на отворените врати, който Община Разград организира на 17 октомври, понеделник. Денят е избран, тъй като тогава заседават постоянните комисии към Общинския съвет и гражданите и учениците, които желаят да посетят местната управа тогава, ще имат възможност да се запознаят с работата както на местната изпълнителна, така и на местната законодателна власт. Денят на отворените врати на 17 октомври е между 13.30 и 16.30 ч., като групите ученици и граждани трябва за заявят желанието си за посещение на тел. 084 618 146 или ел.поща: n.dobreva@razgrad.bg. Придружени от общински служител, те ще бъдат запознати с функциите на кмета, дейностите на общинската администрация и Общинския съвет, ще могат да посетят различните отдели, да разговарят с работните екипи в тях, да разгледат кабинетите и залите в сградата.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.