Коронавирусът се настанява в училищата в Разград

Заради COVID-19 под карантина, освен вече обявените, са поставени още: 25 ученици от 9 „б“ клас на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ от 20 до 27 октомври включително;

от вчера до неделя включително са 11 ученици от 10 „б“ клас на ПГХТБТ „Мария Кюри“, както и 17 ученици 6 „в“ клас на ОУ „Никола Вапцаров“ в Разград. И в трите случая те са били контакти на заболял ученик. Заболяла е и  медицинска сестра от Разград, съобщиха от РЗИ.

57 случаите на COVID-19 са регистрирани в областта на 19 октомври. В Разград те са 21, в Исперих са 7, в Кубрат – 4, а в Завет – 3. По два случая са установени в Дряновец, Юпер, Лозница, Цар Калоян и Желязковец.  По един са заболелите в Гецово, Островче, Раковски, Ясеновец, Севар, Лудогорци, Средоселци, Старо селище, Веселец, Острово, Владимировци и Хума. На 19 октомври са починали четирима: двама в Разград и по един в Исперих и Цар Калоян.

Активните случаи в областта са 427. На домашно лечение са 304, а хоспитализираните са 123. Под карантина са поставени 728 човека. Имунизирали са се 153-ма души.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.