Коронавирусът проваля Капанския събор в Гецово и Панаира на киселото мляко в Разград

Три от масовите събития от културния календар на Община Разград за месец юли се отменят поради усложненията от извънредната епидемична обстановка в страната, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Организацията им бе в напреднала фаза, две от мащабните културни събития – Капанският събор в Гецово и Панаирът на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти, са сред емблемите на Община Разград. Имаше потвърждения за участие и от известни изпълнители и състави.

Провеждането на двете събития обаче може да подложи на риск здравето на участниците и гостите, затова на заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронвируса, председателстван от Гюнай Хюсмен, бе взето решение да се отменят за безопасност на всички участници.

В четвъртък, 16 юли, няма да се проведе и второто издание на стартиралата преди седмица лятна инициатива на  „Танцувай с нас“.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев се извинява на всички жители на общината, които очакваха с нетърпение любимите си празници, но ги уверява, че след отминаването на пандемията с коронавируса Община Разград ще реализира намеренията си за наситена и интересна културна програма, за която всички сме зажаднели, допълват от пресцентъра на администрацията.

Цялото обръщение на кмета може да видите ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.