Корнелия НИНОВА: Увеличението на доходите ще помогне и на хората, и на икономиката

НА ПЪРВО МЯСТО СА МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА И ПЕНСИОНЕРИТЕ

На среща със социалисти и симпатизанти днес председателят на БСП Корнелия Нинова декларира подкрепата си за разградската листа на „БСП за Българи“ и обяви, че очаква водача й Елка Неделчева в Народното събрание.

„За нас най-важното, първото от първите неща, са доходите на хората. Бедността нараства отчайващо, нарастват неравенствата, ковид кризата е раждала всеки ден в България по един нов милионер. А в същото време близо половин милион български семейства са изтеглили от банките влоговете си от по 1000 лева – пари за черни дни.

Увеличението на доходите ще помогне и на хората, и на икономиката. То ще доведе и  до увеличение на потреблението, което е един от трите стълба за развитие на икономиката.“ Това каза пред препълнената зала в хотел „Централ“ Корнелия Нинова.

„Готови сме веднага да стартираме с няколко мерки – преизчисляване на всички пенсии върху средноосигурителния доход – това ще доведе до увеличение на пенсиите с 1/3. „Има такъв народ“ и Изправи се! Мутри вън!“ в миналия парламент блокираха вземането на решението за преизчисление на пенсиите. Ние първо ще направим това. То струва 1 млрд. и 200 млн. лева. В държавата има пари за всичко, зависи за какво се харчат“, категорична бе тя.

„На второ място най-важни са ни младите хора и децата. Те са втората по бедност група. Затова ще има необлагаем минимум за семейства с деца по 500 лева на дете за родители, които работят и се осигуряват. Безплатни учебници, безплатни детски градини и ясли, безплатни лекарства за деца до 14 години и втората година от майчинството да е 6500 лева – това са 10 минимални заплати в момента. И още мерки сме приготвили, цялата ни социална програма струва 2 млрд. и 900 млн. лева. Няма популизъм тук. Брутният вътрешен продукт на България е 117 милиарда на година“, продължи Нинова.

Председателят на БСП повтори и още настоявания на социалистите в изминалите четири години: по един учебник за всички в страната за съответен предмет, както и болниците да престанат да бъдат търговски дружества.

Нинова призова хората за разказват тези неща, за да се увеличи подкрепата на политическата сила с № 4 на 11 юли. Според нея резултатът може да бъде подобрен и с неизлезлите на предните избори заради ковид причини, и заради това, че машинното гласуване ще премахне възможността за фалшифицирането на протоколи, а пък с действията си служебния кабинет ще ограничи купения и контролиран вот.

Вътрешно социологическо проучване на БСП сочи, че разликите между трите политически сили – ИТН, ГЕРБ и БСП, са като за фотофиниш – половин/един процент, което означава, че социалистите имат реален шанс да са първа политическа сила, но всички зависи от самите тях, от мобилизацията за вота.

„Изнесохме много битки, постигнахме изстрадана, но заслужена победа, но имаме още много работа за България, за българския народ – за жадувана промяна. Заем какво трябва да се направи и можем да го направим на 11 юли, за да има сигурност в промяната с грижа за теб“, призова Корнелия Нинова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.