Корнелия Нинова става вицепремиер

БСП ОДОБРИ ЕДИНОДУШНО КОАЛИЦИОННОТО СПОРАЗУМЕНИЕ

Единодушно със 138 гласа “за“, нито един “против“ и нито един “въздържал се“ Националният съвет на БСП одобри коалиционното споразумение за съставяне на правителство и кандидатите на партията за вицепремиер и министри, съобщи Dariknews.bg. Социалистите се събраха на Национален съвет на обяд днес, който продължава все още.

Ето одобрените кандидати за министри и вицепремиер:

  • Вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова;
  • Министър на труда и социалната политика Георги Гьоков;
  • Министър на туризма Христо Проданов;
  • Министър на земеделието Иван Иванов.

„Ако успеем утре да подпишем споразумението и мандатът бъде връчен през почивните дни, възможно е до края на деня в понеделник България да има ново правителство”, заяви пред медиите Атанас Зафиров и допълни, че тече подготовка за извънредно заседание на Народното събрание именно в понеделник.

По неофициална информация, президентът Румен Радев ще връчи мандата на “Продължаваме промяната” в събота на 11 декември, съобщи БГНЕС. Папката ще получи съпредседателят на партията Кирил Петков.

По конституция мандатът се връчва на най-голямата парламентарна група, която именно е “Продължаваме промяната”.

Бъдещото правителство се очаква да бъде гласувано в пленарната зала в понеделник. Така народните представителите ще трябва да се съберат на извънредно заседание. “Продължаваме Промяната” вече събира подписи за свикването му, съобщи Даниел Лорер пред журналисти в парламента.

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.