Корнелия Нинова обвини Румен Радев в лична атака към нея

Корнелия Нинова определи като лична атака към нея от страна на Румен Радев назначението на служебния министър на икономиката Никола Стоянов. Лидерът на БСП беше гост в студиото на Нова телевизия тази сутрин.

В началото на юни Нинова смени цялото ръководство на ВМЗ – Сопот. Там Стоянов беше член на борда на директорите – назначен през есента на миналата година от предишния служебен министър на икономиката Даниела Везиева.

“Очевидно е, че има лична атака към мен, но не това е важното. Чрез възстановяването тези хора се връща онзи модел, срещу който застанаха хората на площада, срещу който ние се борихме 6 месеца. Модел на задкулисие, на обръчи от фирми, на източване на държавни предприятия. Това е притеснително. Иначе съм преживяла много атаки, ще преживея и тази”, каза лидерът на БСП.

Според нея целта на тези атаки е БСП да се срине на изборите, да се смени ръководството, да се овладее партията и “да стане послушна”.

Корнелия Нинова коментира и износа на оръжие от България към Украйна: “Изненадваща е разликата. Когато бях министър на икономиката и индустрията се разви мощна манипулативна камания, че изнасяме оръжия за Украйна. Сега да чувате нещо по този въпрос?”, попита тя. “Миналата седмица се изнесе оръжие за 1 млрд. евро за Полша и Румъния. Сега да питам ли аз?”

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.