Комисия определи номинациите на Разградска област за Съвета на децата

Комисия, назначена от областния управител на Разград Деян Димитров, определи номинациите на региона за институция, която функционира към Държавната агенция за закрила на детето, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Три общини са предложили кандидати: Завет – двама, Разград и Кубрат – по един. И четиримата са номинирани. Според предварително обявения регламент, окончателният избор на представителя на област Разград ще бъде направен от национална оценителна комисия, назначена от председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето и от 2003 г. работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения. Той включва представители на младите хора от всяка административна област и на децата от уязвими групи, и им дава възможност да обменят знания, умения и ценности, да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и регионално ниво.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.