Коледната елха ще грейне на Никулден

50 000 ЛАМПИЧКИ ЩЕ УКРАСЯТ РАЗГРАД ЗА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Градската коледна елха е вече на площада пред Общинския културен център, тържеството за запалването на светлините й ще е на Никулден.

Високият 11 метра смърч е дарение за всички в столицата на Лудогорието от разградчанин за Коледните и Новогодишните празници, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Дървото ще бъда украсено утре.

С коледната украса на Разград тази година са ангажирани Общинско предприятие „Паркстрой“ и варненската фирма, коята миналата година направи ефектна украса на Часовниковата кула, предостави и лампички за Лъвов мост. За настоящите празници фирмата ще украси площадите „Независимост“ и „Момина чешма“, като освен Часовниковата кула ще има и нови елементи от ефектна украса – светещ фонтан, 500 флаш светлини по високите дървета на алеята към фонтана с момченцата и 300 светещи тръби „падащ сняг“.

Работниците от “Паркстрой“ вече са поставили коледната украса по ул. „Дунав“, ул. „Васил Левски“ и бул. „България“.  Предстои украсяването на по-малки елхи в три от кварталите в Разград. В жк „Орел“ елхите ще са две – до баскетболното игрище и до т.нар. Южен парк, в жк „Абритус“ ще се украси съществуващи дърво, светеща елха ще има и в жк „Бели Лом“ в района на блоковете „Морави“. В различни райони на града ще има и билбордове с новогодишно поздравление от Община Разград. Общо лампичките, част от украсата, ще са около 50 000.

Традиционният детски кът ще е в градинката до Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Елементите ще са обновени, къщичките ще са две, ще има и арка със светещи дъги.

Част от коледните светлини ще бъдат включвани една след друга. Последни на 6 декември от 18.00 ч. ще бъдат запалени светлините на Градската коледна елха и на елементите от двата площада – „Независимост“ и „Момина чешма“. В тържеството ще участват мажоретки и коледари от Центъра за работа с деца.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.