Коалиция „БСП за България“: Не на страха от гласуването! Да на свободната воля!

„Днес искаме да кажем на всички в Разградска област: „Не на страха от гласуването!“ Така постави началото на пресконференцията водачът на листата на Коалиция „БСП за България в 18-ти многомандатен избирателен  район Таско Ерменков.

Но преди това повтори казаното от него при откриването на предизборната кампания: „Чест е за мен е да водя листата на БСП и  да представлявам достойните и гордите жители на Лудогорието в Народното събрание“. Заедно с него в къщата ва БСП бяха  още: вторият в листата Добрин Добрев, Румяна Балтова, Иван Борисов, Павлина Русева и Димитър Ганчев.

Според Ерменков в момента – волно или неволно – у хората се насажда страх от гласуването. „А се намираме в онзи исторически преход, в който всеки има право да каже своята дума за това как държавата да бъде управлявана: Дали искаме здравеопазването да продължава да бъде платено в търговски обекти или да бъде безплатно в болници,  регистрирани по закона за лечебните заведения; Искаме ли да продължим да получаваме мизерните 50 лева към пенсиите като подаяние и купуване на гласови или пенсиите да бъдат справедливо преизчислени; Искаме ли децата да получават качествено образование или както досега – парите да следват ученика и на децата се гледа като на 2000 лева, които ще изчезнат като субсидия, ако изчезне ученикът. За да постигнем полагащото ни се по Конституция народовластие и очакваната промяна, хората трябва да излязат и масово да гласуват без да се страхуват“, каза кандидат-депутатът.

Таско Ерменков е категоричен, че предстоящите избори за Народно събрание са така организирани, че са много по-безопасни от пазаруването в малкото квартално магазинче или огромния хипермаркет.

„Гласуването на 4 април трябва да даде на България нов тласък за развитие, да създаде легитимен парламент. Ако обаче в изборния ден ние са поддадем на страха и не излезем да гласуваме, ни предстои в следващите четири години да живеем в постоянен страх: страх за хляба, страх за здравето, страх за живота. Ще продължим в следващите четири години да правим това което правим и днес – да гледаме как управляващите правят безнаказано какво си искат и то все повече“, категоричен е кандидатът за народен представител. И илюстрира думите си с вчерашната визита на спортния министър Красен Кралев в Разград. „От снимките, които видях, след заповедта на министъра на здравеопазването за тоталното затягане на противоепидемичните мерки, така и не разбрах това рожден ден ли беше, кръщене или сватба. Защото само подобни събития са разрешени в тесен кръг…Или пък как един човек раздава нашите пари от прозореца на джипката и се обещават неизпълними неща, като например да се произвежда ваксина срещу COVID-19 във ветеринарен завод. Такива и още повече подобни неща ни очакват следващите четири години, ако пропуснем 4 април“, мотивира се Таско Ерменков.

Той е категоричен, че държавата сега е затворена неслучайно: „…за да не се чува нашият глас, за не можем ние, единствените, които гледат хората „очи в очи“, да не можем да го правим.“

„Присъствието на председателя на Районната избирателна комисия на предизборната среща на министър Красен Кралев в Разград не е незаконно, но не е морално и навява съмнение в безпристрастността при отчитане резултатите от гласуването, създава впечатлението, че и този път ще се опитат да ни излъжат и да ни ги откраднат“, коментира Ерменков.

„За да не го допуснем: Не на страха! Да на свободната воля! За да тръгнем по достойния път, път, който ще изведе Лудогорието на полагащото му се по-добро настояще!“, призова отново Т. Ерменков.

Заради локдауна у нас, кампанията  на Коалиция „БСП за България“ ще продължи с платени материали в медиите, пресконференции и активен диалог с хората в социалните мрежи.

На финала вторият в листата Добрин Добрев допълни призива за масово гласуване с още една податка: това да стане чрез машинното гласуване –  в Разградска област това ще може да става в 167 от всички 193 избирателни секции. Според кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ този начин на гласуване е още по-безопасен от здравна гледна точка, а и гарантира отчитането на всеки подаден глас.

/Платена публикация/

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.