Кметът на Разград с мартенички от деца от ДГ „Славейче“ и ДГ „Зорница“

Още сутринта на 1 март деца в народни носии посетиха кмета на Община Разград д-р Валентин Василев и неговите заместници Галина Георгиева и Ердинч Хасанов. Децата бяха от предучилищна група „Гъбки“ в Детска градина „Славейче“, заедно с директора Младенка Ботева и педагози.

Те изнесоха празнична програма за Баба Марта с песни, след което закичиха ръководството на Общината с мартеници, а те върнаха жеста с мартеничка за всяко дете.

Малко след това д-р Василев и екипът му посетиха ДГ „Зорница“, по покана на директора г-жа Хъневска. Там ги очакваше празник с децата, които пяха, рецитираха и посрещнаха Баба Марта. Кметът подари на малчуганите и на персонала на детската градина мартенички, като им каза, че това е един от знаковите празници, които предвещават идването на пролетта. Пожела им много здраве и по-скоро да идва хубавото време, за да играят навън.

Гости в градината, освен кмета и заместниците му, бяха областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Разград Елка Драмалиева и началникът на отдел „Образование“ Красимира Кирчева.

e – Razgrad.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.