Кметът на Исперих подписа договор с ДФ „Земеделие“ за ремонт на улици в града

Кметът на Исперих подписа договор за финансиране ремонта на още три улици в Исперих със средства от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., в размер на 1 407 991лв. с ДДС, съобщиха от местната администрация.
„По одобрения проект се работи от 2016 г., когато беше възложена подготовката на техническите проекти. През месец юли миналата година проектното предложение беше депозирано за оценяване и днес вече финансирането е осигурено“, сподели Бейсим Руфад.
Проектът предвижда цялостно асфалтиране на три от най-компроментираните улични настилки в града – ул.“Хан Аспарух“ /от автогарата до магазин „Пацони“/, ул.“Христо Ботев“ /от кръстовището с ул.“Мургаш“ до ул.“Лудогорие“/ и ул.“Искър“, която минава пред магазин „Пацони“. По ул. „Хан Аспарух“ ще бъдат подменени бордюрите и тротоарите, нови бордюри ще бъдат положени и по другите две улици.
На въпроса: „Кога най-рано да се очаква новото асфалтиране?“, от администрацията уточниха, че първо трябва да бъдат проведени необходимите обществени поръчки, каквито са изискванията на закона, за да може най-рано есента ремонтите да започнат.
От администрацията отчетоха, че асфалтирането на ул. “Димитър Полянов“ вече приключи и предстои полагането на новия асфалт по ул. “Шести септември“ и ул. “Стефан Караджа“. В близките седмици се очаква да стартира цялостният ремонт на участъка от магазин „Пацони“ до ул.“Арда“ и частичното асфалтиране на ул. “Вежен“, която минава пред сградата на стоматологията. Със собствени бюджетни средства Общината ще ремонтира и паркинга до банка ДСК в центъра на града.
С изпълнението на новия проект се очаква да приключат дейностите по ремонт на уличната настилка, компрометирана след изпълнението на т.нар. „воден цикъл“ в централната градска част и по най-натоварените участъци, след което се планира поетапно да бъдат обхванати улиците към периферията на града, уточниха от Общината.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.