Кметът д-р Валентин Василев се срещна с жители на Ушинци по тяхна покана, заради проблемна улица

Кметът на Разград д-р Валентин Василев, заедно със заместник-кмета Галина Георгиева се срещнаха с група жители на село Ушинци по тяхна молба.
Срещата се състоя в читалището, като в него се бяха събрали собствениците на къщи на ул. „Пейо Яворов“. Повода е лошото състояние на тази улица, дълга около 500 метра, която не е включена в обществената поръчка за ремонт.


От пресцентъра на общинската админстрация припомнят, че през миналата година по искане на общинското ръководство Министерски съвет отпусна 1,650 млн. лв. за улиците в населените места. На срещата кметът обясни, тъй като десет години в селата не е правена рехабилитация, че е препоръчал неколкократно на кметовете на населени места да направят общоселски срещи, на които да се реши заедно с хората кои улици са най-нуждаещи се от рехабилитация и така да подадат списъците с улици, на база на които се отпускат средства за всяко село. По твърдения на жителите на ул. „Пейо Яворов“ стана ясно, че такава среща не е имало в Ушинци и затова тяхната улица не е посочена от кмета на селото в заявката за рехабилитация на улици. На селото са отпуснати 65 000 лв.

Обществената поръчка е приключила и няма как да се излиза извън нея, поясни кметът д-р Валентин Василев. Галина Георгиева уточни и че до края на годината няма да има други процедури за асфалтиране на улици.
Жителите на селото заведоха на място кмета и заместника му, за да видят в колко лошо състояние е улицата. По цялото й протежение живеят хора, които едва излизат с автомобилите, за пешеходци също е проблемна. Кметът обеща да изпрати експерти от „Инвестиционни дейности“, които да огледат и направят оценка, колко ще струва рехабилитацията на ул. „Пейо Яворов“, за да се заложи в бюджета за следващата година.
Жителите на Ушинци, които бяха на срещата се поинтересуваха по какви критерии се определят средствата за издръжка на едно село, как се определят и парите за асфалтиране, а Галина Георгиева им обясни, че това става на база население по постоянен адрес и дължина на пътната мрежа. Задаваха въпроси и за наетите хора по временна заетост, за поддържане на зелените площи.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.