Кметът Денчо Бояджиев бе на откриването на учебната година в Гимназията по биотехнологии и посрещна тризначките Теодора, Калина и Диляна в ОУ „Тургенев“

Кметът на Разград Денчо Бояджиев бе гост на тържеството за първия учебен ден от учебната 2021/22 г. в ПГХТБТ “Мария Кюри“. В приветствието си той  пожела на учениците в тази втора поредна особена поради световната пандемия от COVID-19 година най-вече да са здрави, да имат възможност да черпят от съкровищницата на знанието присъствено от своите учители, да се вслушват в техните съвети и да се реализират успешно в специалностите, за които се подготвят в професионалната гимназия и които са необходими за развитието на икономиката на Разград и региона. Кметът увери ръководството на гимназията, че Общината ще изпълни ангажимента си да ремонтира подхода към училищния двор.

Денчо Бояджиев подари саксийно цвете на училището, а на директора Стойчо Стойчев – картина на художника Красимир Харалампиев от поредицата „Старият Разград“. Той също получи подарък – вратовръзка с герба на училището.

Сред гостите на тържеството бе проф. Станка Дамянова от Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Бяха получени поздравителни адреси от: председателя на Парламентарната комисия по образование в 46-то Народно събрание Ирена Анастасова, от евродепутата Асим Адемов, от областния управител на Област Разград Иван Борисов.

Днес кметът Денчо Бояджиев лично посрещна и тризначките Теодора, Калина и Диляна Терзиеви на входа на ОУ „Иван С. Тургенев“. А след тържеството Теодора игра и партия шах с международния гросмайстор Ивайло Енчев, който от тази година е учител там.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.