Кметове от областта: Започва строителството на трета клетка на сметището край Разград

Кметът на Разград Денчо Бояджиев откри и ръководи заседание на Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград.

В него участваха всички кметове на общини в Разградска област, както и зам.-областният управител Нурие Црънгалова, присъстваха и заместник-кметът Добрин Добрев и началник отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград Недим Тахиров.

В началото на заседанието Денчо Бояджиев припомни на  присъстващите, че за изграждане на трета клетка на Регионалното депо за неопасни отпадъци са изготвени инвестиционни проекти. Съгласно Закона за устройство на територията, заедно с комплексен доклад те трябва да се внесат за съгласуване от Областния експертен съвет. Решението за внасяне на проектите бе прието единодушно от кметовете на седемте общини от областта.

Те подкрепиха и точка втора от дневния ред на събранието. С това решение бе възложено на кмета на Община Разград да изготви документацията за провеждане на обществена поръчка за изграждане на трета клетка на регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян.

/e-Razgrad/

Снимка: Общинска администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.