Клуб „Нашенска шевица“ игра хоро край Поморийския бряг

Клубът за народни танци „Нашенска шевица“ бе разградският участник в Десетия фестивал на клубовете за народни танци „Хоро край Поморийския бряг“.

Талантите от „Нашенска шевица“ се представиха пред останалите 32 състава на фестивала с „Тропанка“. „Хорото направи силно впечатление и колеги от клубове от различни краища на страната потърсиха от нас информация как могат да го включат в репертоара си“, каза един ръководителите на разградчани Иван Иванов.

Игралците от „Нашенска шевица“ участваха и в изиграването на по едно хоро от всички етнографски области на страна заедно с останалите състави на площада пред новото читалище в морския град и участваха в традиционния семинар, воден от доц. Георги Гаров.

„Изключителна организация на фестивала от страна на домакините – Сдружение „Танцов клуб Чайка|“, каза Иван Иванов. И допълни: „Затова и с удоволствие приехме поканата  догодина пък да бъдем на хорото край Поморийския бряг“. Факт – танцьорите вече са си резервирали места за идния юни в тамошна къща за гости.

Снимка: burgasnews.com

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.