Кирил Петков: Влизаме в политиката и ще сме участници в изборите

“Днес казвам ясно, че влизаме в политиката и ще сме участници в изборите. С Асен Василев обсъдихме как да продължим с промяната и решихме чрез политическия живот, а не чрез нов служебен кабинет.

Нямаме време за партия, обмисляме варианти, с които ще се явим на изборите” – това заяви Кирил Петков в Министерството на икономиката, където предаде поста на новия икономически министър Даниела Везиева.

“Хората, с които ще се обединим, ще са със същия профил, с успешна кариера, за да сме независими. За да е ясно откъде са средствата ще искаме да подпишат декларация за прозрачност”, заяви Петков. “Ако беше проектът ни инженерингов, сега щяхме да имаме партия. Видяхме желанието на хората за промяна. За нас няма ляво, дясно”, добави. По думите му това “не е президентска партия”.

Попитан дали ще търсят лява или дясна партия, от която да станат част, той отговори красноречиво: “Ние вярваме на десни инструменти, които да постигат леви цели”. За активното им включване в политиката Петков каза, че “това не е било предвидено от самото начало”.

На церемония по предаване на властта на неговия наследник Валери Белчев, Асен Василев направи коментар и за бъдещите им планове с Кирил Петков.

2-3 дни трябва да помисля как да се включим в политическия живот, тъй като няма как да се направи партия от сега за изборите. Осовното нещо, което според мен е най-важното в следващия парламент е да се сглоби мнозинство, което може да управлява. Това е най-тежката задача, заяви от своя страна Асен Василев.

България не е бедна държава, но безобразно крадена. И ако ние затегнем контрола и спрем течовете, ще постигнем същото, което направихме с актуализацията на бюджета – намалихме дефицита и има пари и за социална политика, и за култура и образование и всичко останало. Задачата в следвата година е да се спрат течовете и да използваме средствата, които фирмите и българските работници дават в бюджета по един ефективен начин. Не знам как ще определите това – ляво, дясно или център, но горе-долу това е моята лична филосовия как да се подходи към икономическата политика на страната, коментира Василев.

Dnevnik.bg, Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.