Кирил Добрев иска референдум в БСП

От екстравагантни до по-екстравагантни стават идеите и предложенията в БСП с наближаването на прекия избор за нов лидер на партията идния месец.

Днес революционно основният опонент на досегашната шефка на левицата Корнелия Нинова – Кирил Добрев, предложи наред с гласуването на 12 септември, да се проведе и своеобразен референдум сред членовете. Идеята му е да се изготви допитване по държавническите теми, които ще бъдат във фокуса на общественото внимание до парламентарните избори, като това включва и предложението на премиера Бойко Борисов за списването на нова конституция.

“Велико народно събрание и промени в Конституцията предизвикват в съзнанието ми усещане за революционни промени. ГЕРБ нямат нито доверието, нито капацитета да проведат дебата за промени в Конституцията, камо ли да направят революционни #промени. Често чувам, че всички партии са еднакви. Не са. И тук е ролята на БСП. В партията винаги е имало блестящи юристи, които могат да дадат прогресивната и държавническа посока на тази тема, която вълнува голяма част от обществото, в това число наши членове и симпатизанти. Ние сме били двигателя при изработването на тази Конституция. 30 години са достатъчно време да видим къде точно не сме били съвършени при изписването тогава. Дали проблемът е в текстовете на Конституцията или в нейното неспазване?”, пита Добрев.

Освен това той призова временното ръководство на Столетницата незабавно да свика заседание на Изпълнителното бюро, за да насрочи пленум с няколко точки – неподкрепа на парламентарната група на червените за предложенията на ГЕРБ, незабавна оставка на кабинета и позиция на партията по промени в Конституцията и въпросното вътрешно допитване за бъдещето на страната.

silnavarna.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.