Киев има 35 км коледен пазар със сини дядо мразовци

Киев е европейски и световен рекордьор тази година. Градът предлага невероятните 22 мили или над 35 километра неспирен коледен пазар.
Украинската столица, която всячески се стреми да привлича туристи, за да изравни продупчения си с милиарди бюджет, е готова на всичко, за да отклони традиционните посетители на западноевропейските предпразнични базари. И да ги изненада с нещо ново и вълнуващо.”
За мнозина това на първо място са облечените в синьо, вместо в червено, Дядовци Коледа. Причината е, че противно на наложения от марка безалкохолни напитки образ на добрия старец в червени дрехи, на територията на бившия Съветски съюз той е различен.
Първо се казва Дядо Мраз, както беше и у нас при соца, и второ – носи синьо. 22-те мили коледни „кабинки“ – сергии, павилиони, щандове, посветени на празниците,на практика пресичат целия град, а той никак не е малък.
Може би най-атрактивен е площадът „Света София“, декориран не само с базара, а и с елха, украсена с играчки в цветовете на националното знаме – синьо и жълто – златно, главната за града и страната. Наоколо има и въртележка за децата и какво ли още не, като цялата зона е огласяна с много глъчка и смях на фона на мелодиите, изпълнявани от уличните музиканти.
Експоцентърът, Марининския парк, Спивоче поле, Пощовия площад, всички централни булеварди и улици са изпълнени с хора, с предложения за подаръци, с ухание на печива и греяно вино.
А наоколо щъкат споменатите вече Дядовци Мраз или Коледа – кой, както поиска да ги нарича – в техните смешни сини дрехи с белите бради и Снежанки, пърхащи до тях – украинките са сред най-красивите жени в Европа, ако не в цял свят.
Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.