Капачки за бъдеще и от ученици, учители, родители и приятели на ОУ „И.С.Тургенев“

Децата от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев” в Разград се включиха в предизвикателството на сайта Уча.се и „Капачки за бъдеще“ всяко българско училище да помогне за даряването на кувьози в болниците на малките градове, съобщиха от ръководството на училището.

Събирането на капачки и предаването им за рециклиране е обичайна практика за оползотворяване на пластмасовите отпадъци в кабинетите на III „в“ и IV „б“  с класни ръководители Емилия Спасова и Янислава Янкова.

Скоро след прекрачване прага на училището към кампанията се присъединиха и първокласниците. За кратко време класният ръководител Фахри Ферзуев успя да въвлече малчуганите в екологичния проект. Покрай учениците и учителите от училището, в благородната инициатива се включват родители, приятели и познати.

За няколко месеца те събират почти 50 кг пластмасови капачки.

В навечерието на международният ден на Земята 22 април, децата предадоха събраните пластмасови капачки във временния стационарен пункт на „Капачки за бъдеще“ в спортния център на „Лудогорец“. Благодарение на логистичната подкрепа на футболния клуб събраните капачки от малките еколози ще стигнат до централния пункт – Националния стадион „Васил Левски” в София.

„Продължаваме с пълна сила да събираме и да правим света едно по-чисто и добро място за живот! Вярваме, че България и светът, като цяло, могат да станат едно по-приятно за живеене място, когато всеки от нас започне да полага ежедневни усилия за опазване на околната среда и/или да помага на хората в нужда.“, казват малките тургеневци.

Екологичната инициатива продължава, ако имате възможност доброволствайте – всяка капачка има смисъл, а всяка смислена помощ е от полза, призовават всички малчуганите .

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.