Капанският ансамбъл – специален гост на Празника на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец

Капанският ансамбъл имаше своя вечер за самостоятелен концерт в тазгодишната програма на Празника на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец.

На откритата сцена пред читалището в курортното градче, известно не само с лековитите си минерални извори, но и с втория по големина парк в страната, след Борисовата градина в София, пред интернационална публика артистите от ансамбъла представиха пъстра китка от музика, песни и танци от всички етнографски области на страната с акцент, разбира се, върху фолклора на капанците.

Публиката и домакините бурно аплодираха показаните непознати за тях образци от фолклорното богатство на капанците – малката, но една от най-старите етнографски групи в страната.

„Това бе сред най-добрите ни концерти за отминаващия творчески сезон“, коментира представянето директорът на ансамбъла Светослав Митев.

„Искам специално да благодаря на всички от творческия, техническия и организационния състав за случилото се във Вършец. А най-доброто е, че то ще има продължение отново във Вършец. След разговор с кмета на града инж. Иван Лазаров стана ясно, че ние ще гостуваме при тях още тази есен – ще представим най-новия си спектакъл „Дор три сита копринени“, който пресъздава сватбените ритуали на капанците и ще имаме образователен концерт за децата от общината“, каза още Светослав Митев.

Следващото пътуване на Капанския ансамбъл е още тази събота – за самостоятелен концерт в Долни Дъбник, по повод 50-годишнината на града и 40 години откакто Долни Дъбник е общински център.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.