Капанският ансамбъл и рокери в тържеството за Трети март

На празничния Трети март музейните обекти в Археологичеуския резерват „Абритус“ – Интерактивният музей и археологическата експозиция „Абритус“ – ще бъдат отворени за посетители с работно време 10,00 – 17,00 ч.

Инициативата на Регионален исторически музей е част от събитията в Разград, посветени на Националния празник. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Тържествената проява на площад „Възраждане“ е с начален час 11,30 ч. Тя ще започне с издигане на националното знаме от двама от новите носители на званието „Почетен гражданин на Разград“ – д-р Ангелина Миткова и Кънчо Върбанов.

В празничната програма участват Капанският ансамбъл и тромпетистът от Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ Илия Рибицов.

Слово за 143-та годишнина от Освобождението на България ще произнесе кметът Денчо Бояджиев. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред Мавзолея-костница и пред Войнишкия паметник.

След края на тържеството на площад „Възраждане“ към Руския паметник край село Езерче, където  се е провело най-близкото да Разград сражение между руските и турските войски по време на  Освободителната война, потеглят в рокерско шествие под надслов „Паметта на поколенията“ мотористи от клубовете „Лудогорски братя“ и „Нощни ездачи“.

Програмата за Трети март е съобразена с мерките, наложени във връзка с извънредната епидемична обстановка. Тържеството на площада ще се излъчва онлайн на официалната фейсбук страница на Община Разград и по телевизия „Кис 13“, както и по Общинско радио Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.